Велика приватизація: Фонд держмайна назвав дату продажу Центренерго

Велика приватизація: Фонд держмайна назвав дату продажу Центренерго

Укрінформ
Фонд державного майна України визначив дату продажу ПАТ "Центренерго" - 13 грудня.

Про це написав у Facebook в.о. голови Фонду державного майна України Віталій Трубаров.

"Дату продажу першого об’єкта великої приватизації 2018 року визначено. 13 грудня об 11:00 відбудеться конкурс з продажу державного пакета акцій ПАТ "Центренерго". Стартова ціна 5,984 млрд гривень. Відповідне рішення прийняла комісія з продажу Центренерго", - написав Трубаров.

За його словами, 29 жовтня в офіційному друкованому виданні "Віснику приватизації" буде опубліковане інформаційне повідомлення про проведення конкурсу з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону.

"У інвестора є 45 днів на ознайомлення з роботою і фінансовими показниками підприємства та на підготовку всіх необхідних документів", - додав Трубаров.

Раніше Трубаров заявив, що покупець зобов'язаний зберегти встановлену потужність кожної теплоелектростанції товариства на рівні не меншому, ніж той, що існував до придбання; дотримуватися ліцензійних умов у сфері електроенергетики, виробництва і транспортування; надавати пріоритет вугіллю, яке видобувається на підконтрольній території; мати гарантований запас вугілля на складах та резервного палива для забезпечення операційної безпеки постачання.

Читайте також: ФДМУ оприлюднив вимоги до потенційного покупця Центренерго

Крім того, серед обов'язків покупця - сплатити до державного бюджету дивіденди у розмірі 30% прибутку за результатами фінансово-господарської діяльності у 2018 році; не звільняти протягом шести місяців працівників і в повному обсязі виконувати умови колективного договору протягом строку його дії.

Визначено, що покупець зобов'язаний дотримуватися вимог природоохоронного законодавства, зокрема протягом року розробити план виконання висновків екологічного аудиту, а також утримувати об'єкти споруд цивільного захисту, які у процесі створення товариства не увійшли до його статутного капіталу, але залишилися на балансі товариства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-