ФДМУ оприлюднив вимоги до потенційного покупця Центренерго

ФДМУ оприлюднив вимоги до потенційного покупця Центренерго

Укрінформ
Фонд державного майна заявляє про початок прийому заявок від потенційних покупців 78,2% акцій ПАТ "Центренерго" вже найближчим часом.

Умови продажу, зокрема, вимоги до покупця, оприлюднив на своїй сторінці у Facebook в. о. голови Фонду державного майна України Віталій Трубаров. 

"Умови продажу затверджено (розпорядженням Кабінету міністрів від 3 жовтня 2018 року № 756-р - ред.). Найближчим часом Фонд оголосить про початок прийому заявок від потенційних інвесторів", - написав Трубаров.

Зазначається, що стартова ціна державного пакета акцій розміром 78,2% акцій становить 5,98 млрд гривень.

"Покупець зобов'язаний: зберегти встановлену потужність кожної теплоелектростанції товариства на рівні не меншому ніж той, що існував до придбання; дотримуватися ліцензійних умов у сфері електроенергетики, виробництва і транспортування; надавати пріоритет вугіллю, яке видобувається на підконтрольній території; мати гарантований запас вугілля на складах та резервного палива для забезпечення операційної безпеки постачання", - зазначено у повідомленні.

Крім того, серед обов'язків покупця - сплатити до державного бюджету дивіденди у розмірі 30% прибутку за результатами фінансово-господарської діяльності у 2018 році; не звільняти протягом шести місяців працівників і в повному обсязі виконувати умови колективного договору протягом строку його дії.

Визначено, що покупець зобов'язаний дотримуватися вимог природоохоронного законодавства, зокрема, протягом року розробити план виконання висновків екологічного аудиту, а також утримувати об'єкти споруд цивільного захисту, які у процесі створення товариства не увійшли до його статутного капіталу, але залишилися на балансі товариства.

"Конкурс з продажу можливий лише у разі, коли для участі у конкурсі подано заяви не менш як двох учасників", - підсумував Трубаров.

Читайте також: У Мінфіні сказали, коли продадуть Укргазбанк та ПриватБанк

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України  від 3 жовтня 2018 року схвалив розпорядження №756-р "Про затвердження умов продажу державного пакета акцій публічного акціонерного товариства “Центренерго” за конкурсом з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону". Документом визначено, що строк виконання зобов'язань покупця, які не мають визначеного періоду виконання, крім мобілізаційних завдань, становить п'ять років з дня списання пакета акцій Центренерго з рахунка ФДМУ в депозитарній установі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-