НБУ розпочинає публікацію даних про платежі за зовнішнім боргом

НБУ розпочинає публікацію даних про платежі за зовнішнім боргом

Укрінформ
Національний банк України розпочинає публікацію даних про планові платежі за зовнішнім боргом.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«Для забезпечення відкритості як однієї зі стратегічних цілей на найближчі роки Національний банк України продовжує розширювати інформування населення, експертної спільноти, медіа та інших користувачів статистичної інформації, збільшуючи обсяг даних у відкритому доступі на сторінках свого Офіційного Інтернет-представництва», - йдеться в повідомленні.

На додачу до статистики зовнішнього сектору, що вже оприлюднюється на веб-сайті НБУ, відсьогодні Національний банк розпочинає щоквартальну публікацію інформації про планові платежі за зовнішнім боргом.

Читайте також: У НБУ назвали основну перешкоду для відновлення кредитування

У Нацбанку наголошують, що статистичні дані Календаря планових платежів за зовнішньою заборгованістю перед нерезидентами відображають майбутні платежі резидентів України нерезидентам в іноземній валюті з погашення основної суми заборгованості та з її обслуговування. Вони охоплюють усі сектори економіки - сектор загального державного управління (уряд), Національний банк України, депозитні корпорації (банки), інші сектори (реальний сектор економіки), а також платежі за міжфірмовим боргом. Водночас дані Календаря не включають майбутні платежі за певними зобов'язаннями: торговими кредитами, простроченою заборгованістю, кредитами овернайт, ОВДП у власності нерезидентів. Дані будуть оприлюднюватись в останній місяць кварталу, наступного за звітним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-