Держгеонадра: Ціна деяких ділянок на першому відкритому аукціоні зросла на 430%

Держгеонадра: Ціна деяких ділянок на першому відкритому аукціоні зросла на 430%

Укрінформ
Державна служба геології та надр провела перший за два роки аукціон з продажу спеціальних дозволів на користування надрами з метою геологічного вивчення на нафтогазових ділянках. 

Про це пише прес-служба Держгеонадр.

"25 жовтня відбувся перший за два роки аукціон з продажу спеціальних дозволів на користування надрами з метою геологічного вивчення на нафтогазових ділянках. Ціна окремих газових ділянок зросла на 430%", - ідеться у повідомленні.

На торги було виставлено Черницьку (Стрийський р-н Львівської обл.) та Липовецьку (Яворівський р-н Львівської обл.) площі нафтогазових родовищ. Ще дві нафтогазових ділянки у Сумській та Львівській областях було знято з аукціону через відсутність заявок.

За результатами аукціону перемогу за спецдозвіл на Липовецьку площу отримало АТ "Укргазвидобування" за 15,1 млн грн. В ході аукціону, на якому УГВ змагалась із представником ТОВ "Надра Енерджі", початкова ціна (3,5 млн грн) зросла більш як у 4 рази. 

Черницьку площу отримало ТОВ "Стрийнафтогаз" за 2,04 млн грн.

Читайте також: Цьогоріч місцеві бюджети отримали від Укргазвидобування 880 мільйонів ренти

Як повідомляв Укрінформ, з 24 жовтня Державна служба геології та надр України розпочала експериментальний проект із реалізації дозволів на користування надрами на електронних аукціонах у ProZorro.Продажі. Відповідна постанова Кабінету міністрів України набула чинності 22 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-