Кабмін підтримав реалізацію механізму «єдиного вікна» на митниці

Кабмін підтримав реалізацію механізму «єдиного вікна» на митниці

Укрінформ
Кабінет міністрів підтримав розроблений Міністерством фінансів України проект постанови «Деякі питання проведення заходів офіційного контролю товарів, що ввозяться на митну територію України».

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Даний проект розроблено для забезпечення реалізації Закону України від 6 вересня 2018 р. № 2530-VIII «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України щодо запровадження механізму «єдиного вікна» та оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України», - йдеться в повідомленні.

Урядом затверджено: перелік товарів, які в разі ввезення на митну територію України (в тому числі з метою транзиту) підлягають заходам офіційного контролю, та перелік документів і відомостей, що підлягають перевірці під час попереднього документального контролю.

Також з метою приведення у відповідність до положень закону про «єдине вікно» на митниці 27 постанов уряду визнано такими, що втратили чинність.

Читайте також: “Євробляхам” зеленого світла не давали - ДФС пояснила рішення Верховного суду

Як повідомляв Укрінформ, з 4 жовтня 2018 року набув чинності Закон України щодо запровадження механізму «єдиного вікна» та оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України.

У рамках закону ДФС буде створено єдиний державний інформаційний веб-портал «Єдине вікно для міжнародної торгівлі», який спростить подачу дозвільних документів під час митного оформлення.

Відповідно до закону, також скорочується кількість контрольних органів на кордоні та кількість дозвільних документів, необхідних для митного контролю та митного оформлення товарів. За словами в. о. голови Державної фіскальної служби Олександра Власова, працівники митниць перевірятимуть дозвільні документи, які раніше перевірялися посадовими особами Державної екологічної інспекції, а контролювати рівень радіоактивного забруднення транспортних засобів і вантажів отримали повноваження співробітники прикордонної служби.

Для реалізації всіх нововведень ДФС надано шестимісячний строк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-