Медведєв анонсував санкції проти

Медведєв анонсував санкції проти "сотень українських фізосіб"

Укрінформ
Російські санкції проти України блокуватимуть українські активи на території РФ і передбачають заборону на виведення фінансових капіталів з РФ в Україну.

Про це заявив журналістам прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв, повідомляє ТАСС.

"Про що йдеться? Йдеться, по-перше, про блокування їх активів, які знаходяться на території Російської Федерації, тобто заборону здійснювати з ними якісь дії. По-друге, про заборону переказу грошових коштів, які знаходяться в джерелах, розташованих на території РФ. Тобто про заборону вивезення капіталу", - сказав Медведєв, додавши, що має намір підписати рішення щодо санкцій найближчим часом.

За його словами, санкції стосуватимуться великої кількості осіб в Україні. "Там буде багато досить відомих людей", - сказав Медведєв. Він повідомив, що на сьогоднішній день вже підготовлені кілька версій постанов уряду про введення санкцій щодо України.

"Пропозиції за указом (президента РФ) будуть підготовлені у найкоротший час. Я вже маю версію кількох постанов уряду. Ці постанови, звісно, відображають сенс указу", - сказав прем'єр-міністр РФ.

"Якщо говорити про фізичних осіб, то, найімовірніше, це будуть сотні людей, які своїми діями завдавали шкоди нашій країні. Там будуть і представники бізнесу, і інші люди, це залежить від розсуду російської сторони, тобто, від тих пропозицій, які сформулює уряд", - заявив голова кабінету міністрів РФ. Він додав: "Звичайно, до списку також включені українські компанії, тобто, юридичні особи, зареєстровані згідно з законодавством України, які так чи інакше контролюються подібними громадянами, щодо яких будуть введені ці санкції".

Російський прем'єр додав, що Москва може заборонити для постачання на територію Росії ряд українських товарів. "Мова піде про те, щоб заборонити певні категорії товарів, які вироблені в Україні, для того, щоб поставляти їх до Російської Федерації", - сказав Медведєв.

Він стверджує, що заходи у відповідь Росії не стосуватимуться більшості українців. 

Читайте також: Путін підписав указ про економічні санкції проти України

Як повідомляв Укрінформ, 22 жовтня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спеціальні економічні заходи "у зв'язку з недружніми діями України", при цьому конкретні заходи санкцій у документі вказані не були.

Рада національної безпеки та оборони України 2 травня 2018 року прийняла рішення "Про застосування і скасування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)". До оновлених списків осіб, які підпадають під персональні спеціальні економічні та інші санкції України, потрапили 1748 фізичних осіб і 756 юридичних осіб, причетних до агресії РФ в Україні. 

Фото: Коммерсантъ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-