Нафтогаз вперше постачатиме газ об'єктам, майно яких арештоване

Нафтогаз вперше постачатиме газ об'єктам, майно яких арештоване

Укрінформ
НАК «Нафтогаз України» уклала договір з управителем майна Новороздольської та Новояворівської ТЕЦ на постачання газу. 

Про це повідомляє департамент з корпоративних комунікацій Нафтогазу.

"НАК «Нафтогаз України» уклала договори з управителем майна «Новороздольської ТЕЦ» та «Новояворівської ТЕЦ» ПП «Гарант Енерго М» на постачання газу та виділила необхідні номінації для забезпечення їх роботи. Це перший випадок, коли Нафтогаз укладає договір на постачання газу об'єктам ТКЕ, майно яких арештовано та передано в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА)", - йдеться у повідомленні.

Договір укладено на виконання постанови Кабінету міністрів від 10 жовтня 2018 року №834 «Про покладення спеціального обов'язку для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу».

Зазначено, що для укладання договору Гарант Енерго М відкрив рахунки із спеціальним режимом використання та виконав вимогу Закону України «Про теплопостачання», визнавши накопичені ТЕЦ борги у розмірі 305,2 млн грн та підтвердивши свої права на управління майном.

«Нафтогаз повністю виконав зобовязання, покладені на компанію урядовою постановою. Ми скористалися всіма можливостями, щоб якнайскоріше укласти договір на умовах, передбачених законодавством, і забезпечити теплом майже 70 тисяч мешканців Львівщини, які залежать від роботи Новороздольської та Новояворівської ТЕЦ», - заявив перший заступник голови правління Нафтогазу Сергій Перелома.

Читайте також: Ціни на газ для бізнесу у листопаді не зміняться

Як повідомляв Укрінформ, майнові комплекси «Новороздольська ТЕЦ» та «Новояворівська ТЕЦ» були передані в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, у межах кримінального провадження на підставі ухвал слідчого судді Солом'янського районного суду м. Києва від 12 червня 2018 року.

На цей час, відповідно до ст. 21 Закону України «Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів», призначений управитель вищезазначених цілісних майнових комплексів, а саме - ПП «Гарант Енерго М».

13 жовтня набрала чинності постанова Кабінету міністрів від 10 жовтня 2018 року №834 «Про покладення спеціального обов'язку для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу», якою уряд зобов'язав Нафтогаз постачати газ на об'єкти ТКЕ, майно яких арештовано та передано в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, як єдині майнові комплекси на період здійснення зазначеним Агентством заходів з управління.

При цьому, Кабмін визначив, що вартість газу для таких підприємств буде тією ж, що й для решти підприємств теплокомуненерго, які здійснюють виробництво теплової енергії та гарячої води для населення.

Як відомо, майнові комплекси «Новороздольська ТЕЦ» та «Новояворівська ТЕЦ» постачають теплову енергію містам Новояворівськ, Новий Розділ, смт Шкло, селам Старичі, Воля-Старицька та Верещиця на Львівщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-