Україна втричі збільшила виробництво військової техніки - Сметанін

Україна втричі збільшила виробництво військової техніки - Сметанін

Укрінформ
Обсяги виробництва військової техніки в Україні зросли втроє, причому за деякими напрямками – в десятки разів.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю АрміяInform повідомив генеральний директор Акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість» Герман Сметанін.

Він нагадав, що майже рік тому в межах реформи українського оборонно-промислового комплексу Державний концерн «Укроборонпром» перетворено на Акціонерне товариство «Українська оборонна промисловість». Реформа відкрила вікно можливостей для створення у цій галузі спільних підприємств та, за оцінками посадовця, сприятиме трансферу технологій і залученню інвестицій.

«Зусиллями працівників наших підприємств обсяги виробництва військової техніки збільшено втричі. На цей рік завдання не менш амбіційне - збільшення виробництва з такою ж динамікою. За одними напрямами - в десятки разів, за іншими - менше, відповідно до потреб Міноборони та Збройних сил України», - деталізував Сметанін.

Керівник АТ «Українська оборонна промисловість» також повідомив, що підприємства ОПК дедалі активніше переходять до виготовлення боєприпасів натовських калібрів.

«Україна суттєво наростила виробництво боєприпасів - це головна номенклатура, на яку очікує фронт. Підприємства не лише налагодили та масштабують серійне виробництво артилерійських снарядів і мінометних мін радянських калібрів, але й поступово переходять до виготовлення боєприпасів калібрів НАТО - 60-мм мінометних мін», - розповів Сметанін.

Він навів приклад успішного застосування засобів ППО, розроблених в межах українсько-американського проєкту, відомого під брендовою назвою FrankenSAM. Із відстані 9 км збито іранський дрон-камікадзе Shahed.

А ще завдяки співпраці АТ із приватним сектором Україна цьогоріч наздогнала Росію за кількістю виробництв дронів-камікадзе, схожих на Shahed-131 та Shahed-136, а також інших ударних безпілотників.

Сметанін запевнив, що товариство здатне виробляти ще більше озброєнь та боєприпасів, проте стримує дефіцит грошей у держави. Тому в «Українській оборонній промисловості» розраховують на додаткове фінансування, зокрема, з-за кордону.

Читайте також: Найпрогресивніші розробки ОПК київських політехніків можуть отримати державну підтримку

Як повідомляв Укрінформ, за перших три місяці 2024 року Міністерство оборони допустило до експлуатації у ЗСУ понад 80 зразків озброєння та військової техніки вітчизняного виробництва.

Фото: Укроборонпром

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-