У Мінфіні не розглядають ініціативи щодо об'єднання держбанків

У Мінфіні не розглядають ініціативи щодо об'єднання держбанків

Укрінформ
Міністерство фінансів не розглядає ініціативи щодо об'єднання державних банків, оскільки кожен банк має свою спеціалізацію.

Про це заявив заступник міністра фінансів Юрій Гелетій в інтерв'ю виданню «Новое время», повідомляє прес-служба Мінфіну.

«Зараз ми не розглядаємо таку ініціативу (об'єднання державних банків - ред.). Кожен банк розвивається індивідуально і сконцентрований на реалізації власних стратегій, забезпеченні належного рівня прибутковості. Це основна ініціатива. Об'єднання ми не опрацьовували», - сказав Гелетій.

Він зазначив, що на початковому рівні підготовки оновлених Засад стратегічного реформування державного банківського сектору було проведено аналіз і його результати показали, що об'єднання держбанків не є доречним, адже кожен банк має свою спеціалізацію, яка може бути розвинена в середньо- та довгостроковій перспективах.

«І хоча ми бачимо певні пересічення у сферах діяльності банків та у сегментах бізнес-моделей, все ж таки, у них є свої відмінності в частині спеціалізації», - наголосив заступник міністра фінансів.

Читайте також: У Нацбанку пропонують обговорити проект регулювання небанківських фінустанов

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство фінансів України планує суттєво зменшити частку держави в банківській системі - з 55% до 24%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-