У Нацбанку пропонують обговорити проект регулювання небанківських фінустанов

У Нацбанку пропонують обговорити проект регулювання небанківських фінустанов

Укрінформ
У Національному банку оприлюднили для публічного обговорення проект Білої книги "Майбутнє у регулюванні небанківського фінансового сектору".

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«Цей документ (проект Білої книги - ред.) окреслює підходи Національного банку до сегментації ринку, ліцензування, пруденційного нагляду, звітування, перевірок, корпоративного управління та захисту прав споживачів», - ідеться в повідомленні.

Нацбанк відповідатиме за значну частину небанківського фінансового ринку у разі ухвалення парламентом проекту Закону України №2413а "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо консолідації функцій державного регулювання ринків фінансових послуг", який вже був підтриманий Комітетом Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності і рекомендований до прийняття у другому читанні. Проект Закону передбачає 12 місяців перехідного періоду, впродовж якого діятиме чинне регулювання та повноцінно працюватиме Нацкомфінпослуг. 

Модель регулювання переслідує дві головні цілі: пошук нових точок зростання для кожного із сегментів небанківського фінансового ринку та максимальний захист споживачів фінансових послуг. Проект враховує високу сегментованість та різнорідність гравців цих ринків як за розмірами, так і за типами продуктів та послуг. Він пропонує максимально гнучкий підхід до ліцензування небанківських фінансових установ, подання звітності та нагляду.

Читайте також: Аналітики назвали "коридор" долара в Україні

Нове регулювання пропонується для страхових компаній, кредитних спілок, ломбардів, лізингових та факторингових компаній та інших фінансових компаній, які здійснюють діяльність з обміну валют, переказу коштів, надання коштів у позику, надання гарантій тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-