Новий стандарт фінзвітності консолідував роботу усіх підрозділів банків - НБУ

Новий стандарт фінзвітності консолідував роботу усіх підрозділів банків - НБУ

Укрінформ
Застосування міжнародного стандарту 9 "Фінансова звітність" (МСФЗ 9) з початку 2018 року вплинуло на власний капітал банків, але це не зменшило регулятивний капітал та його достатність.

Про це сказав заступник голови Національного банку Роман Борисенко в ході міжнародного круглого столу щодо особливостей впровадження міжнародного стандарту фінансової звітності МСФЗ 9, повідомляє прес-служба НБУ.

"У власників і топ-менеджменту банків спочатку були побоювання, що новий стандарт звітності призведе до необхідності додаткової докапіталізації. За нашими оцінками, застосування МСФЗ 9 вплинуло на власний капітал банків, але це не зменшило регулятивний капітал та його достатність", - зауважив Борисенко.

За словами заступника голови НБУ, запровадження банками з 1 січня 2018 року МСФЗ 9 не мало суттєвого впливу на їх операційну ефективність.

Крім цього, учасники круглого столу наголосили на тому, що перехід на новий стандарт фінансової звітності консолідував роботу усіх залучених в цей процес підрозділів: бухгалтерського обліку, управління ризиками, підрозділів фронт-офісу та інших.

Читайте також: Україна має скористатися сприятливими умовами для втілення реформ - голова НБУ

Як повідомляв Укрінформ, з 1 січня 2018 року набрав чинності Міжнародний стандарт 9 "Фінансова звітність". МСФЗ 9 - встановлює принципи фінансової звітності про фінансові активи та фінансові зобов'язання, які надаватимуть доречну та корисну інформацію користувачам фінансової звітності для їхньої оцінки обсягів, часу та невизначеності майбутніх грошових потоків суб'єкта господарювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-