В Україні за підтримки ЄС почали реалізацію 70 регіональних стартапів

В Україні за підтримки ЄС почали реалізацію 70 регіональних стартапів

Фото
Укрінформ
В Україні розпочинається реалізація 70 проектів регіонального розвитку за рахунок коштів Програми з секторальної підтримки Європейського Союзу.

Публічна презентація регіональних стартапів відбулася у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні дійсно хороша подія. В Україні вперше взагалі підтримуються та запускаються проекти європейської секторальної підтримки. Це означає, що Україна як держава підтримує регіональний розвиток через Фонд регіонального розвитку, через інші субвенції, через впровадження державної стратегії регіонального розвитку", - зазначив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час презентації.

Він зауважив, що підтримка проектів, які б могли забезпечити регіональний розвиток та підтримати галузі, котрі дають можливість розвиватися певному регіону, дуже важлива для України.

Читайте також: Кожна громада має стати локальним інвестиційним хабом — Зубко

Зубко повідомив, що подані на конкурс проекти були підготовлені за 5 програмами регіонального розвитку, розробленими Мінрегіоном на виконання Стратегії регіонального розвитку-2020, а саме: інноваційна економіка та інвестиції, сільський розвиток, розвиток людського потенціалу, розвиток туризму та загальноукраїнська солідарність.

"Для нас всі напрямки важливі. 70 проектів було відібрано по цих напрямках. Ті проекти, які ми бачимо сьогодні і які будуть виконуватися, повинні показати, що дає кожній громаді або на міжрегіональному рівні співробітництво кількох громад, кількох областей", - наголосив Зубко.

Він також висловив бажання, щоб проекти-переможці мали підтримку на місцях.

Як повідомлялося, на участь у конкурсі регіональних проектів було подано торік 542 проекти, із яких 507 допущено на розгляд конкурсною комісією. За результатами конкурсного відбору перемогли 70 проектів на суму 616, 1 млн грн.

Відібрано переможців із 16 областей.

Фото: Данііл Шамкін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-