Уряд прийняв рішення про підвищення ціни на газ для населення

Уряд прийняв рішення про підвищення ціни на газ для населення

Оновлено
Укрінформ
Кабінет міністрів прийняв рішення про підвищення ціни на газ для населення на 23,5% з 1 листопада. 

Таке рішення було ухвалене на позачерговому засіданні уряду в п’ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Результатом річних перемовин (з МВФ - ред.) став компроміс, якого вдалося досягнути лише завдяки наполегливості українського уряду. Замість 60% ціна на газ з 1 листопада 2018 року зросте лише на 23,5% - майже втричі менше, ніж могло би бути”, - сказав Гройсман.

За його словами, переговори з МВФ були складними. Кредитори висували вимогу прирівняти ціни на газ для населення до рівня промисловості. За таких умов платіжка пересічного українця за опалення мала б зрости на 60%. Уряд на це не погоджувався, наводивши основний аргумент, що доходи українців поки що не дозволяють платити ринкову ціну на газ, заявив Гройсман.

Читайте також: Припинення співпраці з МВФ призведе до дефолту — Гройсман

"Це вимушений крок, щоб країна могла далі розвиватися. Але держава захистить тих, хто потребує її допомоги - малозабезпечені громадяни отримають субсидію на сплату житлово-комунальних послуг. А вже з січня 2019 року в Україні запрацює монетизація субсидій. Українці будуть отримувати від уряду «живі» гроші для оплати комунальних послуг. Все, що буде заощаджено завдяки розумному споживанню енергоресурсів, залишатиметься людям", - запевнив Прем'єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-