В Україні провели перший земельний е-аукціон

В Україні провели перший земельний е-аукціон

Укрінформ
В Україні 18 жовтня пройшов перший електронний аукціон, на якому реалізували права оренди земельних ділянок.

Про це повідомляє прес-служба Держгеокадастру

"18 жовтня відбулися перші в Україні електронні земельні торги. Аукціон пройшов на платформі OpenMarket державного підприємства "СЕТАМ" Міністерства юстиції України, з яким Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр) уклала відповідний договір про співпрацю", - йдеться в повідомленні.

До продажу були запропоновані права оренди на 10 ділянок землі сільськогосподарського призначення, що знаходяться у державній власності. Загальна площа ділянок - 210 гектарів: по дві в Кіровоградській, Львівській, Одеській, Сумській та Чернігівській областях.

У середньому стартовий розмір річної орендної плати по виставлених на електронні торги земельних ділянках становив 8,3% від нормативної грошової оцінки (НГО). Кількість учасників торгів по кожному лоту варіювалась від 2 до 6.

За результатами аукціону було досягнуто середньої річної орендної плати у розмірі 34,3%, що більш як у 4 рази більше від стартової.

Найдорожче під час торгів продано права оренди на земельну ділянку на території Команської сільської ради Новгород-Сіверського району Чернігівської області площею 13 га, де стартова ціна піднялася до 157,79 тис. грн (70,73% від НГО).

Читайте також: Держгеонадра анонсували щомісячне проведення аукціонів з продажу спецдозволів

Найбільше під час торгів виріс розмір відсоткової ставки оренди за користування земельною ділянкою на території Василівської сільської ради Онуфріївського району Кіровоградської області площею 18,26 га до 101,32% від НГО (122,17 тис. грн).

Загалом до місцевих бюджетів за результатами перших електронних земельних торгів щороку надходитиме понад 630 тис. гривень.

Як повідомлялось, за 9 місяців поточного року середня орендна ставка за результатами аукціонів, проведених територіальними органами Держгеокадастру, складає 18,77% від НГО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-