Держгеонадра анонсували щомісячне проведення аукціонів з продажу спецдозволів

Держгеонадра анонсували щомісячне проведення аукціонів з продажу спецдозволів

Укрінформ
Державна служба геології та надр України у 2019 році планує проводити аукціони з продажу спецдозволів на право користування нафтогазоносними надрами щомісяця й виставляти на кожен до десяти лотів.

Про це повідомляє прес-служба відомства з посиланням на т. в. о. голови Держгеонадр Олега Кирилюка.

"Під час презентації інвестиційного дослідження «UA Ukraine: Natural Gas Production. Playbook 2018» т. в. о. Голови Державної служби геології та надр України Олег Кирилюк заявив, що до кінця поточного року проведе три аукціони з продажу спецдозволів на право користування нафтогазоносними надрами, а також повідомив, що в планах відомства на 2019 рік проводити аукціони кожен місяць", - ідеться у повідомленні.

Кирилюк нагадав, що найближчий аукціон відбудеться 25 жовтня.

"У нас, незважаючи на те, що електронні торги не почали діяти, проводяться аукціони. Найближчий призначений на 25 жовтня, де будуть виставлені кілька вуглеводневих ділянок, на які, в тому числі, претендує Укргазвидобування", - сказав очільник Держгеонадр.

Читайте також: Держгеонадра за 8 місяців видали 306 спецдозволів на видобуток корисних копалин

За його словами, такі ділянки в незначній кількості без електронних аукціонів будуть виставлятися 25 жовтня та 27 грудня 2018 року. Один аукціон (9 серпня) вже відбувся. На початок 2019 року вже заплановано два аукціони - 30 січня і 12 лютого.

"Ми плануємо проводити аукціони щомісяця, на які будуть виставлятися до десяти лотів. На цих лотах будуть як вуглеводневі ділянки, так і не вуглеводневі", - сказав посадовець.

Як повідомлялося, раніше Кирилюк заявляв, що через два-три роки Україна має можливість збільшити газовидобуток мінімум удвічі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-