Держгеонадра за 8 місяців видали 306 спецдозволів на видобуток корисних копалин

Держгеонадра за 8 місяців видали 306 спецдозволів на видобуток корисних копалин

Укрінформ
Державна служба геології та надр України з початку року видала 306 спеціальних дозволів на видобуток корисних копалин.

Про це повідомляє прес-служба за результатами засідання колегії Держгеонадр.

“Під час заходу керівник Департаменту дозвільної та міжнародної діяльності Марина Васюкова доповіла, що з початку 2018 року до 1 вересня Держгеонадрами видано більше 306 спецдозволів на видобуток корисних копалин”, - ідеться у повідомленні.

У прес-службі уточнюють, що 60 бланків спецдозволів із загальної кількості видано з метою геологічного вивчення родовищ, з них 5 - за процедурою продажу на аукціоні. 

Відповідно до бюджетної програми на 2018 рік, Держгеонадра мають видати 650 бланків спеціальних дозволів на користування надрами, зазначила Васюкова.

У відомстві наголошують, що це свідчить про досить високий темп надання дозвільних документів добувним компаніям, що відповідає курсу уряду України на пришвидшений темп розвитку економіки країни через залучення інвестицій.

Читайте також: Укрнафта цьогоріч сплатила 5 мільярдів ренти за користування надрами

 Як повідомляв Укрінформ, перший у наступному році аукціон з продажу спеціальних дозволів на користування надрами відбудеться 30 січня. Державна служба геології та надр виставить на продаж спецдозволи на ділянки в трьох областях загальною початковою вартістю 47 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-