Гройсман про друге читання бюджету: Треба уникнути популізму та роздування видатків

Гройсман про друге читання бюджету: Треба уникнути популізму та роздування видатків

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман закликав Верховну Раду ухвалити проект закону про держбюджет на 2019 рік до 1 грудня або раніше.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Прямий", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дуже важливо, на мій погляд, прийняти бюджет до 1 грудня. Чим раніше ми ухвалимо бюджет, тим краще будемо працювати, в тому числі й по обслуговуванню того зовнішнього боргу, який є", - сказав Гройсман.

Він зазначив, що за умови вчасного прийняття правильного збалансованого бюджету він зможе гарантувати вчасне проведення якісних змін у державі. "Я вважаю, що у 2019 році буде "оголтєлий" популізм, буде багато ідей, які не підкріплені планами, але мені вдасться як прем’єр-міністру разом з колегами з уряду зробити так, щоб ситуація буде максимально стабільною та стійкою", - сказав глава уряду.

Гройсман наголосив, що дуже хоче забезпечити в Україні стійке економічне зростання, але самостійно, без допомоги Верховної Ради та Президента, зробити це не зможе.

Дуже важливо, наголосив він, щоб цей документ у процесі удосконалення на втратив своєї реалістичності. "Ми зможемо його краще підготувати до другого читання. Ми відкриті до конструктивної співпраці, але треба уникнути популізму та роздування бюджету, непомірних видатків", - сказав Гройсман.

Читайте також: Гройсман закликав Раду разом готувати проект бюджету-2019 до другого читання

Він запевнив, що уряд передбачив у проекті головного фінансового документа країни на наступний рік абсолютно усі сфери, які будуть змінюватися, це безпека та оборони, освіта, охорона здоров’я, децентралізація, будівництво та реконструкція доріг, питання енергоефективності, децентралізація.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада у першому читанні прийняла законопроект про Державний бюджет на 2019 рік. За ухвалення відповідного законопроекту №9000 проголосувало 240 депутатів при мінімально необхідних 226.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-