Розвиток залізничного транспорту неможливий без реформ - Омелян

Розвиток залізничного транспорту неможливий без реформ - Омелян

Укрінформ
Задля забезпечення ефективності діяльності сектору залізничних перевезень необхідно здійснити рішучі дії, направлені на відкриття ринку.

Про це міністр інфраструктури України Володимир Омелян сказав у вітальному слові під час відкриття ІІ Міжнародної виставки Rail Expo - 2018, інформує прес-служба міністерства.

«Розвиток та зміцнення залізничного транспорту та підвищення його конкурентоспроможності неможливі без його реформування. Задля забезпечення ефективності діяльності сектору залізничних перевезень необхідно здійснити рішучі дії, направлені на відкриття ринку. Тільки конкуренція на транспорті є раціональною та життєздатною в економічному сенсі. І я переконаний, що Укрзалізниця може стати і обов'язково стане компанією номер один в Україні», - заявив Омелян.

За його словами, Угодою про асоціацію між Україною та Європейським Союзом визначено перелік директив та регламентів, що стосуються залізничного транспорту, які мають бути імплементовані до 2022 року в Україні: «Справедлива конкуренція між усіма учасниками ринку, прозорі тарифи на послуги з доступу до інфраструктури, економічна ефективність залізничних перевезень, максимальне використання існуючої інфраструктури, - все це прямі вимоги директив ЄС, які Україна має імплементувати та реалізувати».

Читайте також: Розростання столиці стримує розвиток аеропорту "Київ" - голова ради директорів

Омелян зазначив, що проект нового Закону України «Про залізничний транспорт України», який зареєстрований в Парламенті 17 листопада 2017 року за № 7316, враховує 6 директив та 3 регламенти ЄС,  імплементація яких передбачена Угодою про Асоціацію, і фактично презентує нову модель ринку залізничних перевезень, аналогічну європейським залізничним системам. Його прийняття забезпечить правову основу сталого розвитку залізничної галузі України.

Фото: сайт Мінінфраструктури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-