Розростання столиці стримує розвиток аеропорту

Розростання столиці стримує розвиток аеропорту "Київ" - голова ради директорів

Укрінформ
Розростання житлової забудови Києва вже сьогодні стримує розвиток аеропорту "Київ" ім. Сікорського (Жуляни), а надалі на роботу аеропорту, можливо, будуть накладені деякі обмеження.

Про це сказав голова ради директорів міжнародного аеропорту "Київ" Денис Костржевський в інтерв'ю LIGA.net.

"Безумовно шумові навантаження зараз є (хоча порівняно з часами СРСР вони в кілька разів зменшилися), плюс - збільшилася висотність, а будинки підступили ближче до аеропорту. Це чинники, які надалі стримуватимуть розвиток аеропорту", - наголосив Костржевський. 

Він додав, що в далекій перспективі аеропорт буде обмежений в кількості рейсів, особливо в нічний час. Костржевський уточнив, що аеропорт "Київ" найближчим часом не припинить існування. 

"Можливо, будуть накладені деякі обмеження на польоти в нічний час доби", - сказав топ-менеджер.

Читайте також: Омелян обіцяє наступного року перехід до планування Hyperloop у Дніпрі

На запитання, чи ведуться консультації щодо цього з Державіаслужбою, Костржевський наголосив, що зараз уточнюється карта шумів, яка покаже рівень шуму на різних відстанях і висотах. Ці дані будуть проаналізовані на можливе порушення встановлених санітарних норм. 

"Якщо дослідження покаже, що десь є порушення, прийматиметься рішення, яким чином його усунути чи мінімізувати", - сказав Костржевський.   

Нагадаємо, 6 вересня на порталі Сервісу електронних петицій Київської міськради була опублікована петиція. В ній оприлюднені вимоги заборонити нічні зльоти і посадки літаків в аеропорту "Київ" (Жуляни) через шум, який негативно впливає на здоров'я людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-