Омелян обіцяє наступного року перехід до планування Hyperloop у Дніпрі

Омелян обіцяє наступного року перехід до планування Hyperloop у Дніпрі

Укрінформ
Наступного року українська сторона перейде до планування пілотного проекту швидкісної транспортної системи Hyperloop у Дніпрі.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян під час прес-конференції у Дніпропетровській ОДА, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В наступному році ми збираємося перейти до планування пілотного проекту в Дніпрі. Ми розраховуємо на фінансування з боку Єврокомісії в рамках центру перспективних транспортних інновацій, який було засновано цього року, також безумовна участь приватного капіталу», - зазначив міністр інфраструктури.

Він додав, що проект Hyperloop нині набирає обертів. Нещодавно Hyperloop Transportation Technologies за підтримки декількох урядів, в тому числі України, підписала угоду з компанією TUV SUD, яка займається сертифікацією цього продукту. До кінця року НАН України опублікує свій науковий висновок. «Той проект висновку, з яким я ознайомився, - позитивний, тобто технологія має право на життя і я сподіваюсь, що вона буде успішно реалізована в Україні українськими компаніями, щоб ми створювали продукт, який є унікальним у світі», - сказав Омелян.

За його словами, цей проект є цікавим для того, щоб українські компанії, українські технології знайшли вихід на зовнішні ринки і стали важливим елементом створення нових транспортних рішень для всього світу.

Читайте також: На Дніпровський аеропорт у бюджеті -2019 планується щонайменше мільярд - Омелян

Як повідомлялося, у лютому 2018 року у Міністерстві інфраструктури України було підписано Меморандум про запуск проекту транспортних інновацій HypeUA, в рамках якого відбуватиметься розвиток новітніх транспортних технологій в Україні, в першу чергу, швидкісної транспортної системи hyperloop. Проект передбачає створення тестового майданчику в місті Дніпро та залучення українських компаній до створення технологій проекту. Згодом компанія Hyperloop Transportation Technologies приєдналась до проекту, підписавши меморандум про співпрацю з Міністерством інфраструктури України, який передбачає будівництво пілотної лінії hyperloop довжиною 15 км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-