На Дніпровський аеропорт у бюджеті -2019 планується щонайменше мільярд - Омелян

На Дніпровський аеропорт у бюджеті -2019 планується щонайменше мільярд - Омелян

Укрінформ
У Державному бюджеті на 2019 рік на Дніпровський аеропорт планується закласти щонайменше мільярд гривень.

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час брифінгу, який відбувся сьогодні, 12 жовтня 2018 року, в Дніпропетровській облдержадміністрації, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

"Плануємо передбачити у Державному бюджеті на 2019 рік щонайменше мільярд гривень на нову злітну смугу Дніпровського аеропорту", - заявив Омелян.

Міністр інфраструктури відзначив важливість питання якісного авіаційного сполучення для мешканців м. Дніпра.

"Питання аеропорту є надзвичайно актуальним для конгломерації. Мільйони мешканців позбавлені нормального авіаційного сполучення через існування як монополії, так і низької якості самої злітної смуги. Я вірю, що цього року нам вдасться закласти в бюджет України 2019 року мінімум мільярд гривень для фінансування злітної смуги для дніпровського летовища з тим, що приватний інвестор у форматі державно-приватного партнерства збудує термінал і забезпечить якісне функціонування щонайменше з 2020 року. Ці плани абсолютно здійсненні. Це велика праця усіх нас – області, міста, міністерства. І я вірю, що за підтримки Президента України нам вдасться це зробити, і Дніпропетровщина нарешті отримає якісне летовище», - заявив Омелян.

За такої умови, додав міністр інфраструктури, будівництво злітної смуги розпочнеться вже у квітні-травні 2019 року.

«Наша мета – впродовж одного будівельного сезону 2019 року завершити саму злітну смугу в бетоні, і протягом першого півріччя 2020-го повністю запустити її в експлуатацію», - сказав Омелян. 

Високопосадовець підкреслив, що для будівництва терміналу дніпровського летовища планують залучити приватного інвестора.

Читайте також: Омелян назвав Дніпропетровщину одним із лідерів за якістю дорожніх робіт

Як повідомляв Укрінформ, група DCH (підприємець Олександр Ярославський) у рамках приватно-державного партнерства побудує сучасний аеровокзальний комплекс міжнародного аеропорту у Дніпрі. Це підтвердив і міський голова Дніпра Борис Філатов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-