АМКУ виявив невідповідність етикеток та вмісту десертів трьох торгових марок

АМКУ виявив невідповідність етикеток та вмісту десертів трьох торгових марок

Укрінформ
Харківське територіальне відділення Антимонопольного комітету України (АМКУ) вказало на необхідність розміщення на етикетках низки десертів інформації, яка відповідає їх реальному складу. 

Про це Укрінформу повідомили в юридичній компанії ADS Legal Group.

"Харківське тервідділення АМКУ надало ТОВ «С - ТРАНС» обов'язкові для розгляду рекомендації щодо припинення протиправних дій. Як встановили харківські антимонопольщики, ТОВ «С - ТРАНС», яке здійснює виробництво десертів ТМ «Пані Хуторянка», ТМ «Точно молочно», ТМ «Съешка», зокрема: «Шоколад-банан», «Лісові ягоди», «Ванільний», «З грушею та карамеллю», може вводити в оману споживачів. А саме, інформація, що вказана на етикетках цих десертів, не зовсім відповідає дійсності", - зазначили в юридичній компанії.

Так, на етикетках упаковок десерту «Шоколад-банан», ТМ «Пані Хуторянка» 9 %, присутня назва десерту «Шоколад-банан» та зображення шматочків шоколаду та банану, в той час як до складу входять ароматизатори «Шоколад» та «Банан».

На етикетках упаковок десерту «Лісові ягоди», ТМ «Пані Хуторянка» 9 %, присутня назва десерту «Лісові ягоди» та зображення ягід, а саме: чорниці, малини, чорної смородини, полуниці та ожини, в той час як до складу входить наповнювач «Лісові ягоди» у складі якого містяться, зокрема, ягоди чорної смородини, малини та ароматизатор «Лісові ягоди», а от ягоди чорниці, полуниці та ожини у складі продукту відсутні взагалі.

На етикетках упаковок десертів сирковий ванільний, ТМ «Точно молочно» 5 %, та сирковий з ваніліном молоковмісний солодкий 23 % жирності, ТМ «Пані Хуторянка», присутня назва «Ванільний» та зображення квітки ванілі, в той час як до складу входить ароматизатор «ванілін».

На етикетках упаковок десерту «з грушею та карамеллю», ТМ «Точно молочно» 5 %, присутня назва десерту «з грушею та карамеллю» та зображення груші та карамелі в той час як до складу входить лише цукор для карамелі, що не відповідає визначенню карамелі, наведеного у ДСТУ 3893-99 «Карамель. Загальні технічні умови».

"Тому, як зазначає орган Комітету, розміщення ТОВ «С - ТРАНС» на етикетках упаковок десертів: «Шоколад-банан», «Лісові ягоди», «Ванільний», «з грушею та карамеллю», інформації, зокрема, назви десертів та відповідних зображень може стимулювати зацікавленість споживачів до придбання товарів саме цього товариства і може поставити його у більш вигідне становище стосовно інших суб'єктів господарювання, які здійснюють виробництво продуктів харчування та дотримуються вимог законодавства про захист від недобросовісної конкуренції. Таким чином, ТОВ «С - ТРАНС» може отримати неправомірні переваги у конкуренції, посилюючи свою конкурентну позицію не завдяки власним досягненням, а шляхом поширення інформації, що вводить в оману", - наголосили в ADS Legal Group.

Читайте також: Український виробник маркував данську червону ікру як “Камчатка” та “Сахалин”

Як наголошують у тервідділенні АМКУ, зазначені дії з боку виробника містять ознаки порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції, передбаченого статтею 15-1 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції» (поширення інформації, що вводить в оману).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-