Мінфін полегшив життя бізнесу - спростив роботу з касовими апаратами

Мінфін полегшив життя бізнесу - спростив роботу з касовими апаратами

Укрінформ
Набув чинності наказ Міністерства фінансів, який, зокрема скасував вимогу вклеювати звітні чеки в книгу обліку розрахункових операцій (КОРО) наприкінці кожного дня.

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

"Набув чинності наказ Міністерства фінансів № 773, який передбачає зміни до порядків реєстрації та застосування РРО (реєстраторів розрахункових операцій, тобто касових апаратів), реєстрації та ведення розрахункових книжок та КОРО (книг обліку розрахункових операцій), а також порядку опломбування РРО. Наказ скасовує також вимогу вклеювати звітні чеки в книгу КОРО наприкінці кожного дня", - йдеться у повідомленні.

Дотепер підприємці, щоб зареєструвати касовий апарат, тратили не тільки гроші, але й час – в середньому, п’ять днів. Новий порядок реєстрації спрощує цей процес.

Державна фіскальна служба створює реєстр екземплярів РРО та реєстр центрів сервісного обслуговування, які міститимуть всю необхідну інформацію про РРО. Це дасть можливість суб'єктам - власникам РРО реєструвати їх в один крок за один день, подавши лише одну заяву за спрощеною формою.

Читайте також: Уряд запропонує доступні кредити малому та середньому бізнесу

Більше того, відтепер підприємці зможуть не використовувати книги КОРО, але, якщо касовий апарат зламався або відсутня електроенергія, він зобов’язаний припинити продаж або надання послуг до відновлення роботи РРО.

Як повідомлялось, на кінець 2017 року в Україні було зареєстровано 286 тис. реєстраторів розрахункових операцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-