Нова стратегія ЄБРР: Маркарова назвала плюси для бізнесу

Нова стратегія ЄБРР: Маркарова назвала плюси для бізнесу

Укрінформ
Завдяки затвердженій ЄБРР стратегії для України на 2018-2023 роки бізнес зможе отримати від банку не лише фінансування, а й підтримку для трансформації до міжнародних стандартів.

Про це заявила в. о. міністра фінансів України Оксана Маркарова.

"Я вдячна ЄБРР за активну співпрацю над новою стратегією. Із цим новим підходом ЄБРР укріплює свою роль як банк розвитку і партнер для України. Відтепер бізнес зможе отримати від ЄБРР не тільки фінансування, а й підтримку на трансформацію бізнесу до міжнародних стандартів. А п'ятирічний термін чинності Стратегії - це свідчення довіри до України", - сказала Маркарова.

Як повідомлялося, Рада директорів ЄБРР затвердила нову Стратегію ЄБРР для України на 2018-2023 роки. Новий документ відкриє більше можливостей для діяльності банку в Україні та надасть змогу наростити обсяги кредитування проектів ЄБРР. Крім того, Стратегія передбачає підтримку реформ шляхом нарощення конкретних інвестицій як у публічний, так і в приватний сектори.

ЄБРР приділятиме особливу увагу проектам, в яких інвестиції поєднуватимуться з просуванням реформ у таких сферах, як приватизація, енергетична безпека та ефективність, фінансовий сектор, торгівля та інфраструктура.

Читайте також: Нова стратегія ЄБРР для України: збільшення інвестицій і участі у реформах

З огляду на позитивні зміни в країні, зростання економіки та зниження інфляції, а також враховуючи поточну ситуацію, фахівці ЄБРР передбачили у Стратегії п'ять пріоритетних напрямків діяльності банку до 2023 року:

  • підтримка приватизації та комерціалізації підприємств державного сектору з метою зміцнення конкуренції та запровадження високих стандартів корпоративного управління;
  • підтримка верховенства права, конкуренції та рівних правил гри у приватному секторі через підтримку компаній, які дотримуються найвищих стандартів корпоративних практик;
  • зміцнення енергетичної безпеки через підтримку ефективного регуляторного середовища, ринкову лібералізацію, диверсифікацію та збільшення видобутку енергоносіїв, а також покращення енергоефективності;
  • сприяння стійкості фінансової системи через зміцнення банківського сектору та паралельний розвиток ринків капіталу та іншого небанківського фінансування;
  • покращення інтегрованості економіки через сприяння торгівлі та інвестиціям, розширення інфраструктурних зв'язків і підтримку наближення до стандартів ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-