Нова стратегія ЄБРР для України: збільшення інвестицій і участі у реформах

Нова стратегія ЄБРР для України: збільшення інвестицій і участі у реформах

Укрінформ
Рада директорів ЄБРР затвердила нову стратегію для України, в якій визначені пріоритети діяльності банку в країні на наступні п’ять років.

Про це Укрінформу повідомила прес-служба банку.

"ЄБРР приділятиме особливу увагу проектам, в яких інвестиції поєднуватимуться з просуванням реформ у таких сферах, як приватизація, енергетична безпека та ефективність, фінансовий сектор, торгівля та інфраструктура", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що нова середньострокова стратегія замінює собою пакети кризового реагування, які реалізовувалися в Україні з 2014 р. з урахуванням волатильності її політичного та макроекономічного середовища.

Операційні та стратегічні пріоритети ЄБРР в Україні визначатимуть у кількох основних групах.

Сприяння приватизації та комерціалізації у державному секторі з метою підвищення конкурентоспроможності та ефективності управління: ЄБРР допомагатиме у стимулюванні участі приватного сектора в усіх галузях і подальшій комерціалізації компаній державного сектора. Банк також продовжить підтримку запровадження сучасних підходів до закупівель у державному секторі та ефективного врядування.

Сприяння верховенству права і справедливій конкуренції у приватному секторі, підтримка компаній, які використовують найкращу практику: ЄБРР підтримуватиме конкуренцію та боротьбу з корупцією. Особлива увага приділятиметься покращенню навичок та готовності до працевлаштування серед груп, які знаходяться у менш сприятливих умовах.

Зміцнення енергетичної безпеки шляхом ефективного регулювання, лібералізації ринку, диверсифікації та збільшення виробництва, а також підвищення енергоефективності: ЄБРР виділятиме більше ресурсів на створення сталої структури енергетичного ринку та збільшення енергетичних зв’язків. Банк також допомагатиме у підвищенні ресурсоефективності та збільшенні використання енергії з відновлюваних джерел.

Підвищення стійкості фінансової системи шляхом зміцнення українського банківського сектора, розвитку ринків капіталу та небанківського фінансування: ЄБРР сприятиме розвитку стабільного й ефективного банківського сектора, збільшенню різноманітності небанківських фінансових каналів та їх використання.

Покращення інтеграції шляхом сприяння торгівлі та інвестиціям, розширення інфраструктурних зв’язків та підтримки наближення до стандартів ЄС: банк інвестуватиме у покращення зв’язаності через розвиток інфраструктури. Він також допомагатиме у збільшенні торговельних та інвестиційних потоків.

Читайте також: В Україні у І півріччі реалізовувалися донорські проекти на $4,9 мільярда - МЕРТ

ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. Від початку діяльності у країні в 1993 році банк узяв на себе сукупні зобов'язання щодо надання майже 12,1 млрд в рамках близько 400 проектів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-