РayPal не планує заходити в Україну - Нефьодов

РayPal не планує заходити в Україну - Нефьодов

Укрінформ
Міжнародна система грошових переказів PayPal не хоче заходити в Україну, попри багаторічні спроби української влади переконати керівництво цієї компанії, як власними зусиллями, так і за посередництва уряду США, керівництва великих міжнародних корпорацій.

Про це в ефірі "5 каналу" розповів перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.

"PayPal не хоче заходити в Україну. Насправді люди вірять, що всі інвестори мріють бути в Україні і єдине, що їм заважає, - це поганий український уряд, який їх відлякує. Насправді приклад і PayPal, і тої самої IKEA, він скоріше про те, що частина інвесторів не хоче бути в Україні. І не хоче бути не через те, що у нас погана країна, бо поганий бізнес-клімат, ми просто не в їхніх планах. Як це - справа не в тобі, справа в мені, які інколи кажуть дівчата, тільки навпаки", - сказав Нефьодов.

Перший заступник міністра розповів про зусилля, які докладала українська влада для того, щоб ця система міжнародних переказів зайшла на український ринок.

"З PayPal ситуація дуже проста. Ми нині не знаходимося в переліку пріоритетних для них країн. Ми дуже сподіваємося, і ми робимо досить багато, щоб ця ситуація змінилася", - сказав Нефьодов.

Читайте також: «Дочка» системи електронних платежів PayPal вже в Україні

На відміну від більшості інших електронних платіжних систем, Paypal працює зі справжніми грошима, а не “титульними знаками”. Для миттєвого поповнення і виведення коштів PayPal пропонує прикріпити до рахунку в системі банківську карту або рахунок.

Нагадаємо, PayPal – міжнародна електронна платіжна система, заснована 1998 року Ілоном Маском. Нині це найпоширеніший у світі спосіб розрахунків в Інтернеті. Вони можуть здійснюватися в доларах США, євро, фунтах стерлінгів, японських єнах, китайських юанях, швейцарських франках і ще в десятках інших валют.

PayPal використовують понад 230 мільйонів людей у 190 країнах. Гроші користувачів, введені в PayPal, зберігаються на рахунках в банку Wells Fargo. Штаб-квартира компанії розташована у Каліфорнії. Одним із співзасновників сервісу був американський програміст українського походження Максиміліан Левчин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-