Уряд затвердив наглядову раду Укренерго

Уряд затвердив наглядову раду Укренерго

Укрінформ
Уряд затвердив наглядову раду Національної енергетичної компанії “Укренерго”, до якої увійшли фахівці з успішним досвідом роботи на міжнародних ринках.

Про це поінформував міністр Кабінету міністрів України Олександр Саєнко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Реформа управління державними підприємствами просувається. Сьогодні ще одне велике і важливе для економіки країни підприємство - ДП “НЕК “Укренерго” - отримало наглядову раду, до якої увійшли фахівці з успішним досвідом роботи на міжнародних ринках", - зазначив він.

За словами Саєнка, у складі наглядової ради “Укренерго” четверо незалежних членів і троє представників від держави.

Так, незалежними членами наглядової ради НЕК “Укренерго”призначені Шевкі Аджунер, який раніше очолював представництво Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні; президент та виконавчий директор компанії Energinet (Данія) Педер Андреасен; виконавчий директор Академії технологій (Франція) Олів'є Апперт, а також співзасновник і виконавчий директор DFC Economics (Італія) Луїджі де Франціски.

Читайте також: Сто найбільших держкомпаній торік збільшили прибуток майже на 39% - МЕРТ

Саєнко зазначив, що пошук і відбір незалежних членів наглядової ради здійснювала міжнародна компанія з пошуку вищих керівників Odgers Berndtson Ukraine. 

Також міністр повідомив, що представниками до наглядової ради від держави призначено: заступника державного секретаря Кабінету міністрів Сергія Кушніра; державного секретаря Міністерства енергетики та вугільної промисловості Максима Немчинова та радник віце-прем’єр міністра України Олександра Поплавського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-