Рада ратифікувала угоду з Європейським інвестбанком щодо модернізації Укрзалізниці

Рада ратифікувала угоду з Європейським інвестбанком щодо модернізації Укрзалізниці

Укрінформ
ВР ухвалила закон "Про ратифікацію фінансової угоди (Проект модернізації української залізниці (Модернізація інфраструктури Публічного акціонерного товариства "Укрзалізниця") між Україною та Європейським інвестиційним банком".

За ухвалення президентського проекту закону № 0186 за основу та в цілому проголосували 234 народних депутатів при мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Передбачено, що ухвалення закону створить правові підстави для залучення коштів у розмірі 150 млн євро для фінансування проекту модернізації української залізниці. Ці кошти передбачається спрямувати, зокрема, для електрифікації, модернізації систем сигналізації і зв’язку та колійний розвиток відрізку залізниці, що веде до морських портів Миколаїв, Одеса та Ольвія.

Водночас реалізація проекту дасть змогу підвищити пропускну спроможність залізничного напрямку Долинська – Миколаїв – Колосівка, який пролягає територією Кіровоградської, Миколаївської та Одеської областей, що допоможе вирішити проблеми з пропуском вантажів у напрямку Миколаївських портів.

Окрім того, очікується, що вдасться підвищити дільничну швидкість руху вантажних поїздів на 20–25%, що дасть змогу скоротити строк доставки вантажів, а також суттєво зменшити експлуатаційні витрати, пов’язані з поліпшенням організації руху поїздів, досягти значної економії дизельного палива й поліпшити екологічну ситуацію в регіоні за рахунок зменшення шкідливих викидів в атмосферу та додатково створити близько 300 кваліфікованих робочих місць. 

Читайте також: Омелян розповів, які проекти в Україні потребують першочергових інвестицій

Як повідомлялося, фінансова угода (Проект модернізації української залізниці (Модернізація інфраструктури ПАТ "Укрзалізниця") між Україною та Європейським інвестиційним банком була підписана 19 грудня 2016 року у Брюсселі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-