Гройсман розраховує, що МВФ із розумінням поставиться до питання ціни на газ

Гройсман розраховує, що МВФ із розумінням поставиться до питання ціни на газ

Укрінформ
Українська сторона веде переговори з Міжнародним валютним фондом щодо пошуку оптимального варіанту врегулювання ціни на газ для населення.

Про це Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сказав у понеділок в вечірньому ефірі ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми зараз ведемо переговори з МВФ, і вони є достатньо конструктивними. Я бачу у них розуміння реальної ситуації, вони оцінюють стан економіки, реальні доходи людей, і ми розраховуємо на розуміння , на те,що зможемо з мінімальними втратами вийти з цієї ситуації", - розповів Прем'єр.

Читайте також: Експерти назвали ризики для економіки України на три роки наперед

За його словами нині усі представники влади працюють з МВФ.

"І Президент веде переговори, і Голова ВР також докладає зусиль для того щоб довести інформацію, яка є дуже важливою для прийняття такого чутливого рішення", - наголосив Гройсман.

Водночас Прем'єр-міністр визнав, що взагалі він проти підняття ціни на газ та житлово-комунальні послуги, бо розуміє, що "це у першу чергу дуже важко вдарить по українцях".

"Ми ж знаємо що сьогодні люди живуть не у тих достаках, в яких хотілося. І цей платіж є дуже важким", - додав Глава уряду.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю Кабінет міністрів продовжив дію спеціальних зобов'язань (PSO) із продажу природного газу для потреб населення і теплокомуненерго (ТКЕ) за зниженою ціною до 18 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-