Нафтогаз зобов’язали продавати газ населенню за старою ціною до 18 жовтня

Нафтогаз зобов’язали продавати газ населенню за старою ціною до 18 жовтня

Укрінформ
Кабінет міністрів України продовжив дію спеціальних зобов'язань (PSO) з продажу НАК "Нафтогаз України" природного газу для потреб населення і теплокомуненерго (ТКЕ) за зниженою ціною до 18 жовтня.

Про це повідомив Укрінформу прес-секретар Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана Василь Рябчук

"Так, було засідання уряду сьогодні, на якому продовжили PSO до 18 жовтня", - сказав Рябчук.

За його словами, засідання було присвячено саме цьому питанню.

Як повідомляв Укрінформ, постановою № 187 від 22 березня 2017 року Кабмін поклав на Нафтогаз спеціальні зобов'язання з постачання природного газу за фіксованою ціною (4942 грн за 1000 кубометрів) населенню, релігійним організаціям і ТКЕ. Для кінцевого споживача з урахуванням ПДВ та інших зборів ціна становить 6958 грн за 1000 кубометрів. Пізніше дію цієї постанови неодноразово продовжували.

Читайте також: Субсидії у 2019 році отримають всі, хто не може платити “комуналку” — Рева

Як відомо, уряд веде переговори з Міжнародним валютним фондом про необхідність впровадити ринок газу для населення. Крім цього, ціна на газ для населення має бути прирівняна до ціни газу для промисловості.

Глава Нафтогазу Андрій Коболєв у вересні заявив, що МВФ і уряд домовилися про поетапне підвищення цін на газ. Нафтогаз також запропонував внести зміни до положення про PSO.

У проект бюджету на 2019 рік закладено підвищення цін на газ на рівні 25%.

Водночас, за інформацією ЗМІ, МВФ відмовився надавати Україні новий транш, поки держбюджет на 2019 рік не буде прийнято.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-