Тарифна комісія перенесла запровадження добового балансування газу

Тарифна комісія перенесла запровадження добового балансування газу

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, перенесла запровадження добового балансування газу на 1 грудня 2018 року. 

Про це у Facebook написав заступник голови департаменту з енергоефективності НАК "Нафтогаз України" Олексій Хабатюк.

"Запровадження добового балансування перенесено - тепер (вводиться - ред.) з 1 грудня. Інформаційна платформа Оператора ГТС повністю готова, але користувачі платформи, зокрема, облгази, не наповнили її в необхідні мірі", - написав Хабатюк, посилаючись на дані НКРЕКП та АТ "Укртрансгаз".

Як повідомлялося, запровадження добового балансування газу очікувалося 1 серпня 2018 року. Згодом воно було відтерміноване на 1 жовтня. 

Читайте також: Нафтові ціни розганяються — так і до сотні за барель недалеко

Наприкінці вересня АТ "Укртрансгаз" заявив, що оператори газорозподільчих мереж не надали інформації про споживачів газу, що є обов'язковою умовою запровадження добового балансування. 

Як повідомлялося, запровадження добового балансування газу допоможе Україні перейти до європейської системи ціноутворення на газ, відповідно до якої ціна формується не раз на місяць, а змінюється погодинно чи навіть похвилинно. Експерти переконані, що такий підхід дозволить сформувати більш ефективний ринок та отримувати газ за нижчою ціною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-