Експерт назвав найбільш перспективні для лізингу сфери в Україні

Експерт назвав найбільш перспективні для лізингу сфери в Україні

Укрінформ
В Україні найбільш перспективними з точки зору лізингу є дорожньо-будівельні машини та медичне обладнання. 

Про це експерт проекту USAID "Трансформація фінансового сектору" Анна Краковська сказала під час круглого столу в Укрінформі.

"В Україні є великі перспективи для розвитку лізингу у транспортній сфері, зокрема вантажних автомобілів та трейлерів, автобусів для міжнародного та міжміського сполучення, транспорту для туристів, залізничного транспорту. ...Лізинг нерухомості в Європі не дуже поширений, але в Україні міг би стати перспективним напрямок лізингу торговельних приміщень. Найбільш перспективними напрямками для лізингу є дорожньо-будівельні машини та медичне обладнання", - сказала Краковська.

Вона додала, що в Україні, що є сільськогосподарською країною, також великі перспективи для лізингу харчового та пакувального обладнання. 

Керівник проекту USAID "Трансформація фінансового сектору" Роберт Бонд наголосив, що одна з головних цілей проекту - розширити доступ до фінансування малого та середнього бізнесу в Україні.

"Ми підтримуємо розвиток лізингового сектору в Україні... Ми будемо продовжувати підтримувати інституційний розвиток Українського об'єднання лізингодавців", - підсумував він.

Читайте також: Приватизація в Україні: чим «лякає» вона іноземних інвесторів?

За даними Українського об’єднання лізингодавців (УОЛ), в країні станом на грудень 2017 року було близько 40 активних лізингових компаній, однак лише деякі з них укладали нові договори. Близько 70% нового бізнесу лізингового ринку в Україні формують 16 членів Українського об’єднання лізингодавців.

USAID - незалежне агентство США з міжнародного розвитку. Основні напрями роботи Агентства -  підтримка торгівлі, економічного зростання, охорони здоров'я, сприяння у запобіганні конфліктам, підтримка демократії у більше сотні країн. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-