Другий закон про

Другий закон про "маски-стоп" пішов на підпис Порошенку

Оновлено
Укрінформ
Голова ВР Андрій Парубій підписав закон №8490 що входить до другого пакету законопроектів щодо посилення захисту бізнесу у межах так званої ініціативи "Маски-шоу стоп" та передав його на підпис Президенту Петру Порошенку.

Про це спікер повідомив у Twitter.

"Сьогодні підписав і передав на підпис Президенту так званий закон "Маски-шоу, стоп - 2" №8490 ("Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення забезпечення дотримання прав учасників кримінального провадження та інших осіб правоохоронними органами під час здійснення досудового розслідування" — ред.)", - написав він.

Водночас Парубій висловив переконання, що закон - "це реальний інструмент для захисту чесного бізнесу", і спрогнозував, що після його ухвалення поліпшиться інвестиційний клімат в Україні.

Як повідомлялось, 18 вересня Рада ухвалила закон, який має на меті не допустити безпідставного продовження досудового розслідування та посилити відповідальність правоохоронців за порушення прав підприємців під час здійснення слідчих дій.

Читайте також: Рада прийняла закон про “маски-стоп”, що посилює відповідальність силовиків

За прийняття законопроекту №8490 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення забезпечення дотримання прав учасників кримінального провадження та інших осіб правоохоронними органами під час здійснення досудового розслідування", розробленого Міністерством юстиції, проголосував 321 депутат.

16 листопада 2017 року Верховна Рада України прийняла перший закон щодо протидії тиску на бізнес. За законопроект № 7275 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення дотримання прав учасників кримінального провадження та інших осіб правоохоронними органами під час здійснення досудового розслідування" проголосували 312 депутатів. Ухвалений документ реформує інститут обшуку і вилучення речей у власників підприємств під час досудового розслідування кримінальних проваджень і підвищує рівень їх захисту. Документ передбачає, зокрема, обов'язкову відеофіксацію обшуку у підприємців під час досудового розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-