Україна формує з ОЧЕС економічний хаб між Азією, Європою та Африкою - Кубів

Україна формує з ОЧЕС економічний хаб між Азією, Європою та Африкою - Кубів

Укрінформ
Співпраця України з країнами Організації Чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС) зосереджена на формуванні певного логістичного та економічного хаба між Азією, Європою та Африкою, питаннях спрощення торгівлі у регіоні Чорного моря.

Про це перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів заявив під час зустрічі з генеральним секретарем постійного міжнародного секретаріату ОЧЕС Майклом Хрістідесом сьогодні в Стамбулі, повідомляє Урядовий портал.

“Основні наші спільні зусилля мають бути зосереджені на питаннях спрощення торгівлі у регіоні Чорного моря на основі принципів міжнародного права та взаємної поваги, особливо зважаючи на факт агресії Росії проти України та пов'язані з цим зміни в економіці усього Чорноморського регіону. Наша співпраця з країнами ОЧЕС є формуванням певного логістичного та економічного хаба між Азією, Європою та Африкою”, - сказав Кубів.

Читайте також: Кубів: Вільна торгівля між Україною і Туреччиною визначить співпрацю на 30-50 років

Він також зазначив, що важливо продовжувати активну роботу за уже розпочатими напрямками. Одним із наступних кроків буде участь української делегації у засіданні Робочої групи з торгівлі та економічного розвитку у рамках ОЧЕС, яка відбудеться у жовтні 2018 року, де розглядатиметься проект регіональної стратегії зі сприяння торгівлі в Чорноморському регіоні.

Як відомо, Організація Чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС) – міжнародна організація, створена 12 державами в басейні Чорного моря для розвитку співпраці, спрощення торгівлі у чорноморському регіоні. Україна головувала в ОЧЕС з 1 липня 2017 року до кінця року.

Основні зусилля України під час головування були спрямовані на розвиток багатостороннього економічного співробітництва в умовах безпекової кризи в регіоні; практичну реалізацію раніше прийнятих рішень та укладених угод; посилення проектно-орієнтованого підходу в рамках реалізації проектів і програм регіонального значення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-