Порошенко у Нью-Йорку зустрівся з керівниками великого бізнесу США

Порошенко у Нью-Йорку зустрівся з керівниками великого бізнесу США

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко у Нью-Йорку провів зустріч із представниками американських ділових кіл.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Президент Петро Порошенко під час робочого візиту до Сполучених Штатів Америки зустрівся з представниками американських ділових кіл, які вже представлені в Україні або зацікавлені в розвитку бізнесу в нашій країні", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що участь у зустрічі взяли керівники компаній Holtec, AT&T, IBM Corporation, Boeing International, XCoal Energy & Resources, Motorola Solutions, GE Transportation, AM General, Bunge Ltd, Cargill, Inc., Coca-cola, Pepsico, Citi bank, Greenbrier, а також представники Американсько-Української ділової ради.

В АП розповіли, що під час більш ніж двогодинної розмови були обговорені питання бізнес-клімату, дерегуляції, податкової політики та досягнення останнього року в частині реформ законодавчої сфери, а також представлено окремі бізнес-проекти, які плануються до реалізації в Україні найближчим часом.

Читайте також: Порошенко: Росія боїться, бо вже почала платити за злочини

Президент детально представив бізнесменам макроекономічну ситуацію та стратегію економічного розвитку України на шляху європейської та євроатлантичної інтеграції та поінформував про зміни, які відбулись у країні з часу його останньої зустрічі з представниками американського бізнесу в 2017 році.

"Сьогодні в Україні вже можна побачити результати реформ, про які каже сам бізнес - суттєво покращився інвестиційний клімат, зростає кількість прямих іноземних інвестицій, у цілому макроекономічна ситуація в нашій країні має чіткі ознаки стабільності", - наголосив Порошенко.

У свою чергу, як зауважили у прес-службі Президента, представники американського бізнесу подякували главі держави за значні позитивні зміни, яких досягла українська влада по відношенню до бізнесу, зокрема в частині впровадження ефективної антикорупційної політики, створення сприятливого інвестиційного клімату та успішного поступу в дерегуляції.

Крім того, на зустрічі наголошувалося на готовності американських компаній збільшувати інвестиції в Україну як результат відчутних реформ протягом останніх років.

Окрему увагу було приділено питанням приватизації та подальшого залучення іноземних інвестицій в економіку України. Зокрема, представники однієї з аграрних компаній відзначили, що Україна сьогодні - найцікавіший і найконкурентніший ринок у Європі.

Як відомо, Американсько-Українська бізнесова рада (USUBC) була заснована у 1995 році. Станом на 2018 рік вона об’єднує більше 200 американських компаній, які працюють в Україні.

Фото: Михайло Палінчак

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-