Кубів очолив міжвідомчу робочу групу з монетизації субсидій

Кубів очолив міжвідомчу робочу групу з монетизації субсидій

Укрінформ
Кабмін утворив міжвідомчу робочу групу для підготовки пропозицій щодо монетизації житлових субсидій на чолі з першим віце-прем’єр-міністром - міністром економічного розвитку і торгівлі Степаном Кубівим.

Про це повідомляє Урядовий портал.

“Уряд усвідомлює важливість формування дієвої системи нарахування цільової грошової компенсації витрат на житлово-комунальні послуги малозахищеним верствам населення. Ця система має бути доступною для громадян, виключати можливі зловживання із нарахування субсидій і почати нарешті стимулювати користувачів субсидій підвищувати енергоефективність власного житла. Початковий етап цієї реформи продемонстрував низку системних проблем, із якими зіштовхнулись відповідальні за її реалізацію урядові структури. Формат робочої групи дозволить більш ефективно планувати і реалізовувати реформу з монетизації субсидій, налагодити більш належну комунікацію і обмін фінансовою інформацією між різними органами влади”, - наголосив Кубів.

До складу робочої групи також увійдуть міністр соціальної політики, заступники міністра економічного розвитку і торгівлі, міністра фінансів, міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, міністра енергетики та вугільної промисловості, голова Державної регуляторної служби, директори департаментів різних міністерств, представники Національного банку України та НАК “Нафтогаз України”.

Читайте також: Держаудитслужба розпочала моніторинг публічних закупівель у ProZorro

Основними завданнями робочої групи є: визначення шляхів розв’язання системних проблем із наданням субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі на рівні кінцевого споживача та формування пропозицій щодо монетизації житлових субсидій; забезпечення координації між різними органами виконавчої влади, що відповідають за державну політику щодо реалізації реформи із монетизації житлових субсидій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-