Україна й Білорусь обговорюють спільне використання транскордонних вод

Україна й Білорусь обговорюють спільне використання транскордонних вод

Укрінформ
На Херсонщині у розташованому на Дніпрі місті Нова Каховка проходить нарада урядових уповноважених України і Білорусі з виконання угоди про спільне використання та охорону транскордонних вод.

Про це повідомляє у вівторок Херсонське обласне управління водних ресурсів.

"З 24 по 27 вересня поточного року у місті Нова Каховка проходить чергова нарада уповноважених урядів України та Республіки Білорусь з виконання угоди про спільне використання та охорону транскордонних вод. Співпраця з білоруською стороною спрямована, насамперед, на забезпечення сталого управління спільним транскордонним річковим басейном Дніпра, який відіграє важливу роль у соціально-економічному розвитку Херсонської області та є головним джерелом забезпечення потреб у воді населення та галузей економіки регіону", - йдеться у повідомленні.

За інформацією Херсонського управління облводресурсів, у програмі даної наради - відвідання білоруською делегацією водогосподарських об'єктів області та Каховської гідроелектростанції.

Читайте також: У Херсоні тариф на воду хочуть підняти на чверть

Як зазначають у відомстві, проведення такого заходу саме на території Херсонської області сприятиме зміцненню як міждержавної, так і регіональної співпраці з питань управління водними ресурсами головної водної артерії країни – Дніпра.

Фото: сайт Херсонського управління водних ресурсів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-