АМКУ оштрафував одного з лідерів страхового ринку за нав'язування послуг

АМКУ оштрафував одного з лідерів страхового ринку за нав'язування послуг

Укрінформ
Антимонопольний комітет України оштрафував ПрАТ «СК «Перша» на 3,657 млн грн за зловживанням монопольним (домінуючим) становищем на ринку.

Про це Укрінформу повідомили в юридичній компанії ADS Legal Group.

"Як встановив АМКУ, ПрАТ «СК «Перша» протягом 2009 - 2017 років займало монопольне (домінуюче) становище на загальнодержавному ринку добровільного страхування цивільної відповідальності міжнародних автоперевізників - користувачів книжок МДП із часткою 100 %", - зазначили в ADS Legal Group.

Окрім цього, вказане товариство протягом 2015 - 2016 років встановлювало обмеження з надання послуги добровільного страхування цивільної відповідальності міжнародних автоперевізників - користувачів книжок МДП, а саме: нав'язувало страхувальникам не потрібні їм послуги посередника - пов'язаного з ПрАТ «СК «Перша» страхового агента ТОВ «Сервіс АсМАП України», який стягував страхову комісію, надаючи послуги лише з одного місця (у м. Києві) для всіх страхувальників, і від послуг якого було неможливо відмовитися.

Читайте також: ProZorro: сім схем обходу — сім методів боротьби з тим

"На думку Антимонопольного комітету,  оскільки ж встановлення таких умов придбання зазначеної послуги було б неможливим за умов існування значної конкуренції на відповідному ринку, то такі дії з боку ПрАТ «СК «Перша» є зловживанням монопольним (домінуючим) становищем на ринку, відповідно до частини першої статті 13 Закону України «Про захист економічної конкуренції. З урахуванням указаних обставин товариство було оштрафовано АМКУ на 3 657 177 грн»", - зазначили в ADS Legal Group.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-