Україні варто переглянути бачення щодо заборонених до приватизації активів - МВФ

Україні варто переглянути бачення щодо заборонених до приватизації активів - МВФ

Укрінформ
Україні слід переглянути ставлення до переліку об'єктів, які начебто неможливо приватизувати.

Про це заступник виконавчого директора Міжнародного валютного фонду Владислав Рашкован сказав у ході Ukrainian Financial Forum 2018, що триває в Одесі 20-21 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу .

«Хто сказав, що залізницю не можна приватизувати? Хто сказав, що митниця повинна бути державною? Хто сказав, що лікарні, дитячі садки, школи, університети повинні бути державними? Хто сказав, що держава повинна видавати довідки?» - запитує він.

За словами Рашкована, Україні в цьому питанні слід звернутися до світової практики, яка свідчить, що те, що в Україні заборонено до приватизації, у світі відмінно працює в приватній власності.

"Є приклади, коли митниця працює більш ефективно в приватній власності", - зазначив, зокрема, фінансист.

Рашкован висловив думку, що переліку заборонених до приватизації об'єктів не має бути взагалі, оскільки ніхто не може гарантувати, що цей список є сталим, і завтра він не розшириться ще більше.

"Не можна залишати навіть маленького списку. Тому що завтра цей маленький список стане більшим", - зазначив він.

Читайте також: Інвестиційні проекти презентують на бізнес-форумі у Луцьку

Як відомо, згідно із Законом №2269-VІІІ від 18 січня 2018 року "Про приватизацію державного та комунального майна" в Україні не підлягають приватизації казенні підприємства та об'єкти, що забезпечують обороноздатність держави, військове майно, майно медустанов, надра, корисні копалини загальнодержавного значення, води, ліси, ядерні матеріали та установки, емісійна система, засоби урядового, фельд'єгерського та спеціального зв'язку тощо. 

Владислав Рашкован був заступником голови Національного банку України Валерії Гонтаревої в 2014-2016 роках і відповідав за реформування банківської системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-