Маркарова презентує у Раді проект бюджету

Маркарова презентує у Раді проект бюджету

Фото
Укрінформ
Виконувач обов'язків міністра фінансів Оксана Маркарова розпочала у Раді презентацію проекту закону про державний бюджет на 2019 рік.

Представлення документа відбувається під час Години запитань до уряду в парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

“Працюючи разом, Президент, парламент та уряд заклали міцний фундамент розвитку нашої країни”, - сказав Маркарова. 

Перед цим Прем'єр-міністр Володимир Гройсман запевнив народних депутатів у тому, що проект бюджету на 2019 рік є збалансованим, що це бюджет розбудови країни, а не введення в кризу. 

“Питання фінансування армії, озброєння - це пріоритетні питання”, - сказав він. 

Читайте також: Уряд планує сьогодні представити Раді проект держбюджету

У проекті держбюджету на наступний рік Кабмін передбачив зростання ВВП на рівні 3% при 7,4% інфляції. На безпеку та оборону держави передбачається виділити 209,5 млрд грн. Пріоритетом також залишається ремонт доріг - на Дорожній фонд передбачається до 56 млрд грн. На розвиток агропромислового комплексу планується виділити 6,9 млрд грн. Пріоритетом також залишилася децентралізація - на підтримку регіональних проектів планується виділити 41, 4 млрд грн. На освіту уряд передбачив 242 млрд грн, на систему охорони здоров'я - 92,3 млрд грн. Згідно з проектом, мінімальна зарплата має зрости до 4170 грн із 1 січня 2019 року. Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів 14 вересня схвалив проект закону про державний бюджет України на 2019 рік та одразу вніс його на розгляд Верховної Ради.

Фото Даніілі Шамкіна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-