У МВФ заявляють, що переговори з Україною — конструктивні

У МВФ заявляють, що переговори з Україною — конструктивні

Укрінформ
Місія Міжнародного валютного фонду мала конструктивні дискусії з владою України, а також готова продовжити обговорення можливої фінансової допомоги країні.

Про це за підсумками роботи місії заявив постійний представник Фонду в Україні Йоста Люнгман, повідомили Укрінформу у Представництві МВФ в Україні.

"Упродовж двох останніх тижнів місія МВФ мала конструктивні дискусії з владою України стосовно політики та реформ, спрямованих на забезпечення макроекономічної стабільності та зростання, а також щодо можливої фінансової допомоги від Фонду на підтримку таких заходів. Відповідні обговорення тривають", - зазначив представник МВФ.  

Як повідомляв Укрінформ, у період з 6 по 19 вересня 2018 року місія Міжнародного валютного фонду відвідала Київ за зверненням української влади. За словами Люнгмана, метою візиту стало обговорення останніх економічних подій та економічної політики. Обговорювалися наступні кроки співпраці, включаючи фінансову допомогу від МВФ на підтримку політики, спрямованої на збереження макроекономічної стабільності та забезпечення сталого зростання економіки.

Читайте також: МВФ поки не коментує можливі зміни процедури кредитування України

У четвер, 20 вересня, директор прес-офісу Фонду Джеррі Райс заявив, що в МВФ поки що утримуються від прямих коментарів щодо можливої зміни процедури кредитування України з чинної програми EFF (розширеного фінансування) на Stand-by, зауважуючи, що діалог із Києвом триває.

Чотирирічна програма EFF (Extended Fund Facility) була затверджена МВФ для України в березні 2015 року. Вона передбачала виділення близько 17,5 млрд дол. і містила при цьому конкретні умови для фінансування. Її дія обмежена часовими рамками - до березня 2019 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-