На Буковині просять у Мінагро допомоги, щоб уникнути дефіциту хліба

На Буковині просять у Мінагро допомоги, щоб уникнути дефіциту хліба

Укрінформ
Чернівецька ОДА просить в Мінагро направити на Буковину 9 тисяч тонн продовольчого зерна, щоб уникнути дефіциту хліба.

Про це повідомляють у прес-службі Чернівецької ОДА.

«Обласною державною адміністрацією було направлено два листи до ПАТ «Аграрний фонд» та Мінагрополітики щодо переміщення 2 тис. тонн борошна вищого та першого ґатунку в область та з листопада цього року – 7 тис. тонн продовольчого зерна другого та третього класу. Це дасть змогу забезпечити хлібопекарські підприємства сировиною для їх стабільної роботи», – сказав під час прес-конференції заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Богдан Бойчук.

Посадовець зазначив, що для забезпечення регіональних потреб населення області щорічно потрібно 64 тис. тонн продовольчого зерна. Проте нині у суб’єктів господарювання області є 48-50 тис. тонн зерна, а цього недостатньо.

Читайте також: Укрзалізниця цьогоріч перевезла більше зернових, ніж у рік рекордного врожаю

В ОДА повідомили, що цього року урожайність озимої пшениці зменшилась на 8 центнерів/га у порівнянні з минулим роком.

«Недобір врожаю виник внаслідок несприятливих погодних умов у період збору (червень-липень 2018 року), зокрема, затяжних дощів, через що аграрії не змогли зібрати зернові культури. Дощі вимили клейковину і маємо, відповідно, нижчі класи зерна, порівняно з минулим роком. Тобто, на сьогодні маємо недостатню кількість продовольчого зерна в області», – зазначив чиновник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-