Нацкомісія пропонує ввести двоставковий тариф на теплопостачання

Нацкомісія пропонує ввести двоставковий тариф на теплопостачання

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, пропонує запровадити двоставковий тариф на теплову енергію.

Про це на прес-конференції сказав член НКРЕКП Євген Магльованний, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Двоставковий тариф - це коли частина енергетичних витрат виражається в умовно змінній частині, залежно від того, скільки (теплової енергії - ред.) споживає споживач. Умовно постійні витрати, які не залежать від споживання, - заробітна плата, ремонти, обслуговування - розподіляються рівними частинами протягом усього року", - зазначив Магльованний.

Він висловив думку про те, що запровадження двоставкового тарифу може вирішити проблеми підприємств теплопостачання. 

"У теплопостачанні витрати на паливо та газ сягають 85% у структурі тарифу. Проблемою для підприємств стає постійне скорочення обсягів споживання, адже споживачі утеплюються і всіляко намагаються скоротити вартість теплопостачання. За рахунок цього процесу умовно постійні витрати підприємств зростають. Важливо їх збалансувати і не призвести до значного підвищення тарифів", - зазначив Магльованний.

Читайте також: На конкурсі визначили управителя двох ТЕЦ, арештованих за клопотанням НАБУ

На думку члена НКРЕКП, запровадження двоставкового тарифу дозволить зменшити фінансове навантаження на споживачів та зробити роботу підприємств більш прогнозованою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-