Омелян сказав, куди можна

Омелян сказав, куди можна "перекинути" поїзди з російського напрямку

Укрінформ
Міністр інфраструктури України Володимир Омелян вважає, що правильно було б перенаправити поїзди, що нині курсують між Україною і Росією, на внутрішні рейси і в західному напрямку.

Такими думками він поділився з кореспондентом Укрінформу на найбільшій залізничній виставці InnoTrans, що проходить у Берліні.

"Московський напрямок згасає. Питання в тому, згасне він сам по собі чи ми прискоримо це і вирішимо частково проблему перевезень внутрішніх і у напрямку ЄС, там хронічно не вистачає поїздів. Ті, що зараз ідуть у напрямку РФ, могли б успішно використовуватися всередині України і в західному напрямку", - заявив Омелян.

Читайте також: Омелян у Мюнхені домовився про сертифікацію Hyperloop

Він також висловив жаль через відсутність свого часу в Укрзалізниці інтересу до проекту передачі використаних регіональних поїздів німецької Deutsche Bahn українському перевізнику. "На жаль, свого часу Укрзалізниця не виявила бажання це підтримати, вважаю, це було помилкове рішення, тому що вже цього року, яби ми це зробили позаминулого року, українці могли б користуватися зручними, комфортними поїздами", - сказав міністр. Він сподівається, що обидві компанії стануть стратегічними партнерами. Делегація Укрзалізниці бере участь у берлінській виставці в якості гостей.

Коментуючи перспективи відкриття прямого залізничного сполучення Київ-Берлін, про що йшлося раніше, Омелян визнав наявність об'єктивних проблем, пов'язаних з необхідністю переходу на евроколію (вітчизняні потяги розраховані на "радянський стандарт"). "Треба, якщо говоримо про повноцінний поїзд, або запроваджувати системи Talgo (зміна ширини візка), або шукати рішення, яке ми вважаємо стратегічно правильним, хоча воно передбачає великі капіталовкладення, а саме – будівництво євроколії Одеса-Київ-Львів з підключенням до польської залізничної системи", - сказав глава Мінтрансу. Лише після цього, за його словами, можна буде говорити про сполучення з Берліном, Парижем та іншими європейськими столицями. Ті потяги, які їздять сьогодні, дуже популярні та заповнені на 100%.

Великою популярністю, переконаний Омелян, користуватиметься і потяг "чотирьох столиць" Київ-Мінськ-Вільнюс-Рига, який стартує 28 вересня. До кінця року, сподівається чиновник, він має стати поїздом "п'яти столиць".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-