ЄС надасть Україні 54 мільйони євро на підтримку Фонду енергоефективності

ЄС надасть Україні 54 мільйони євро на підтримку Фонду енергоефективності

Укрінформ
Європейський Союз готовий надати другий транш фінансової допомоги у розмірі 54 млн євро на підтримку Фонду енергоефективності України.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі віце-прем’єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка за результатами першого засідання ради донорів Фонду.

«Європейський Союз готовий надати другий транш фінансової допомоги у розмірі 54 млн євро на підтримку Фонду енергоефективності України. Як тільки буде підписана угода, кошти надійдуть до Мультидонорського фонду», - сказала заступник генерального директора Генерального директорату з питань політики сусідства та переговорів з розширення Європейської комісії Катаріна Матернова.

За її словами, ЄС, уряд України та IFC зробили надважливу для України справу - створили Фонд ЕЕ, який не лише допоможе термомодернізувати житловий фонд і досягти енергетичної безпеки, а й створить ринок нових професій. 

Читайте також: Опалювальний сезон: Зубко сказав, у яких містах проблеми з підготовкою

Зазначається, що у першому засіданні ради донорів Фонду також взяли участь регіональний директор IFC в Україні, Білорусі і Молдові Джейсон Пеллмар, представники Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвитку, UNDP, GIZ, NEFCO, Секретаріату Енергетичного співтовариства. 

Як повідомлялося, 18 квітня 2018 року представники ЄС та уряду України підписали Фінансову угоду про надання 50 млн євро безповоротного фінансування для Програми підтримки енергоефективності в Україні (EE4U), що спрямована на підтримку Фонду енергоефективності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-