Зубко обіцяє звільняти чиновників за безпідставні відмови у дозволах на будівництво

Зубко обіцяє звільняти чиновників за безпідставні відмови у дозволах на будівництво

Укрінформ
Геннадій Зубко обіцяє звільняти чиновників Державної архітектурно-будівельної інспекції, які безпідставно відмовлятимуть у дозволах на будівництво.

Про це віце-прем'єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства сказав на брифінгу після наради за участю генпрокурора Юрія Луценка щодо боротьби з корупцією у будівельній сфері, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми пройшлись по всіх гарячих питаннях, які стосуються корупції в будівельному секторі. Це питання відповідальності як чиновників, так і забудовників. З іншого боку, ми прийняли рішення — було дане доручення генерального прокурора обласним прокурорам приймати заяви щодо безпідставних відмов (при наданні дозволів на будівництво — ред.)”, — сказав він.

За словами Зубка, прийматимуться й кадрові рішення щодо призначень, звільнення і відсторонення осіб, причетних до безпідставних відмов у наданні дозволів на будівництво.

"Сьогодні також відбулася відверта розмова з точки зору взаємовідносин забудовників та керівників на місцях як щодо новоутворених органів, по яких виникають безпосередньо проблеми з мешканцями міст, так і державних архітектурних інспекцій, які працюють в областях. З цього часу ми починаємо відлік боротьби по двох ланках — дисциплінарній та по питаннях правоохоронних органів", — сказав Зубко.

Читайте також: "Навіть при Янеку такого не було": Луценку соромно дивитися в очі будівельникам

Як повідомлялося, раніше на нараді Луценко заявив, що хабарі за отримання дозвільних документів у сфері будівництва зросли у кілька разів із часів екс-президента Віктора Януковича.

Генпрокурор заявив, що більше не збирається миритися з корупцією у будівельній галузі, і пообіцяв саджати корупціонерів до в'язниц

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-