ЄС планує запустити програму управління держфінансами України на 55 мільйонів євро

ЄС планує запустити програму управління держфінансами України на 55 мільйонів євро

Укрінформ
Найближчим часом Європейський Союз планує розпочати реалізацію Програми підтримки управління державними фінансами в Україні з бюджетом 55 млн євро.

Про це повідомив в.о. заступника голови ДФС Євген Бамбізов на своїй сторінці у Facebook.

"Приймали в ДФС делегацію від Представництва ЄС в Україні на чолі з керівником відділу Представництва з економічної співпраці, соціального та регіонального розвитку Мартіном Клауке. Зустріч невипадкова: найближчим часом ЄС планує розпочати реалізацію  Програми підтримки управління державними фінансами в Україні з бюджетом у розмірі 55 млн євро. Програма передусім спрямована на ДФС, оскільки її ключова мета - допомогти фіскальним органам України в управлінні державними фінансами", - зазначив Бамбізов.

Зокрема, програма передбачає вивчення міжнародної практики, методології та інструментів для аудиту електронних даних. Е-аудит - одне з важливих нововведень, яке покликане зменшити навантаження на платників податків під час здійснення перевірок, з одного боку, та підвищити якість та ефективність податкового контролю, з іншого. Ініціатива впровадити такий аудит входить до Стратегії розвитку ДФС.

За програмою, ДФС отримає підтримку у розробці відповідної методології е-аудиту, а також у розробці стандартизованих електронних аудиторських запитань, тестів та процедур.

Ще одне принципово важливе питання - оцінка ризиків та робота щодо їх поступового зменшення. У планах - надання українським фіскалам підтримки у розробці та оновленні критеріїв оцінки ризиків.

Очікується також внесок європейців в інші відповідні стратегічні ініціативи ДФС. Це й розробка системи контролю за обігом підакцизних товарів, й вдосконалення механізмів та методів податкового контролю з метою зменшення кількості перевірок суб'єктів господарювання та водночас - підвищення їх якості.

Читайте також: ДФС розширила перелік даних, які отримуватимуть фізособи на запит про свої доходи

Важливим також є переймання європейського досвіду у боротьбі з ухиленням від сплати податків (у тому числі - непрямі методи контролю доходів громадян, доступ до банківської таємниці тощо). Зокрема - врегулювання питання контролю та оподаткування електронної комерції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-