Нафта дешевшає після потужного ралі напередодні

Нафта дешевшає після потужного ралі напередодні

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються в четвер після потужного зростання напередодні, оскільки увага інвесторів перемкнулася на ризики сповільнення економічного зростання і, як наслідок, попиту на сировину.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ф'ючерси на північноморську суміш Brent опустилися на 0,55 відсотка до $79,30 за барель. Напередодні Brent піднімалася вище за позначку $80 за барель уперше з травня.

Ф'ючерсні контракти на WTI торгувалися по $69,85 за барель, що на 0,74 відсотка нижче попереднього закриття.

Ціна жовтневого контракту на нафту на Шанхайській міжнародній енергетичній біржі (INE) вранці трималася біля позначки 511,2 юаня за барель.

Зліт нафтових котирувань напередодні, у тому числі, забезпечило зниження тижневих запасів сировини в США до мінімального значення з лютого 2015 року. За даними Управління енергетичної інформації (EIA), запаси нафти в США минулого тижня скоротилися на 5,3 мільйона барелів до 396,19 мільйона проти прогнозу зниження на 0,8 мільйона барелів. При цьому запаси нафтопродуктів у США в оглядовий період зросли.

Читайте також: США стали найбільшим виробником нафти у світі

Аналітик нафтових ринків Рейтер Джон Кемп вважає, що американські НПЗ продовжують працювати на межі можливостей і після завершення літнього сезону автопоїздок, щоб відновити запаси дистилятів, що, у свою чергу, з'їдає запаси нафти і залишає надлишки бензину.

Як тільки запаси дистилятів прийдуть у норму, нафтопереробним заводам у США доведеться знизити завантаження сильніше ніж звичайно, щоб позбавитися від надлишків, що також позначиться на попиті на нафту, говорить Кемп.

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 79,33 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 79,72 долара за барель, що на 2 центи нижче рівня закриття торгів ($79,74).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-