"Українська біржа" відновила торги після заміни російського програмного забезпечення

Укрінформ
"Українська біржа" відновила торги на Ринку котирувань і почала торгівлю цінними паперами після переходу на платформу української компанії "Санлайн".

Про це повідомляється на сайті біржі.

"Українська біржа розпочала торгівлю цінними паперами на платформі, наданій ТОВ "Санлайн". На першому етапі торговельна система SLTrade допоможе нашим учасникам оприлюднювати котирування та укладати двосторонні угоди з цінними паперами, включаючи операції репо, а також буде використовуватися для торгівлі на товарному ринку ТБ "Українська біржа", - йдеться в повідомленні.

Директор з розвитку бізнесу Української біржі Олексій Сухоруков зазначив, що компанію "Санлайн" було обрано як одного з постачальників програмного забезпечення, оскільки вони змогли забезпечити найшвидший час поступового відновлення наших позицій на ринку.

"Ми розкриємо терміни реалізації ринку заявок і термінового ринку, як тільки будуть завершені переговори з іншими постачальниками", - повідомив Сухоруков.

Читайте також: Гройсман дав "рецепт" розблокування виборів до тергромад

Як повідомлялось, у червні 2018 року "Українська біржа" заявила, що відмовиться від російського програмного забезпечення, оскільки в кінці травня РНБО розширила список "антиросійських" санкцій. До переліку потрапила Московська біржа. Санкціями українським компаніям заборонено використовувати програмне забезпечення Московської біржі - електронні торгові системи ПЗ Plaza і ПЗ Forts.

До 2016 року Московська біржа володіла великими частками в двох з трьох провідних українських майданчиках - ПФТС і Української біржі, а її програмне забезпечення було основою для ПЗ українських бірж. У Нацкомісії з цінних паперів України висловлюють побоювання, що ПЗ українських майданчиків, як і раніше, залежить від російського.

"Українська біржа" заснована 15 травня 2008 року учасниками українського ринку цінних паперів спільно з російською фондовою біржею РТС. Торги вона почала в березні 2009 року і першою запустила ринок заявок, інтернет-трейдинг, ринок РЕПО, розрахунки через центрального контрагента і терміновий ринок.

"Санлайн" – українська компанія-розробник програмного забезпечення, яка створює продукти для фінансових ринків. Компанія розробляє власну торговельну платформу SLTrade, яка надає клієнтам українських брокерів прямий доступ до бірж.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-