Гройсман дав

Гройсман дав "рецепт" розблокування виборів до тергромад

Укрінформ
Розблокувати жовтневі вибори в об’єднаних територіальних громадах можна шляхом зміни складу Центральної виборчої комісії.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час форуму "Повна мобілізація: спільний план дій", організованого громадською платформою "Реанімаційний пакет реформ", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я дуже занепокоєний тим, що Центральна виборча комісія ухвалила рішення про призупинку проведення виборів. Думаю, що це тимчасові труднощі, але їх треба також здолати. Розблокувати процес можливо через зміну ЦВК", - сказав Гройсман.

Він розраховує на те, що упродовж цієї сесії Верховної Ради вдасться вирішити низку питань, пов'язаних із подальшим проведенням децентралізації. Йдеться, за словами Гройсмана, про питання планування територій, питання адміністративно-територіального устрою, забезпечення субвенції на підтримку розвитку ОТГ. "Тобто, ми продовжимо децентралізацію та зміцнення територіальних громад", - додав глава уряду.

Читайте також: ЄС чекає, що Рада якнайшвидше змінить ЦВК й прийме Виборчий кодекс

Як повідомляв Укрінформ, 9 серпня Центральна виборча комісія призупинила призначення виборів в ОТГ, доки Комітет Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя не надасть роз'яснень стосовно законодавства про референдуми, можливості призначення Центрвиборчкомом перших і додаткових місцевих виборів без проведення місцевого референдуму щодо підтримки добровільного об'єднання територіальних громад, добровільного приєднання до об'єднаної територіальної громади.

Вибори мали бути призначені на жовтень. Водночас в Мінрегіоні сподіваються, що вони ще можуть відбутися у листопаді чи грудні. Однак профільний комітет роз'яснень за запитом ЦВК ще не надав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-